CAUZE SEMIMARATON - Carte In Dar

Din Drag și Dor pentru Comunitate este asociația care descrie prin numele său implicarea și direcția acțiunilor noastre. Suntem o asociație non-profit care în 6 luni de la înființare am reușit să implicăm oamenii din zona Târgu-Bujor-Berești într-o comunitate pregătită să facă fapte bune, să participe la acțiuni sociale și să creadă în puterea conectării interumane.

Prin derularea activităților propuse implicăm beneficiarii în acțiuni educative, îi atragem prin noutatea și inovația proiectului într-un cadru pregătit dezvoltării personale și creștem gradul de conștientizare a nevoii de lectură în rândul comunității. De asemenea, cresc șansele de incluziune socială a copiilor care fac parte din familii modeste prin accesul acestora la educație și, implicit, creștem calitatea vieții a beneficiarilor.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt Biblioteca Orășenească din Târgu Bujor care va completa colecția de cărți noi precum și 50 de copii/adolescenții înscriși la Clubul de Lectură din orașul Târgu Bujor (cu zonele Umbrărești și Moscu), cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani cu un interes crescut pentru dezvoltarea personală.

Beneficiarii indirecți vor fi familiile copiilor care participă la Clubul de Lectură și, implicit, comunitatea extinsă. De asemenea, devine beneficiar al proiectului, orice persoană care împrumută o carte de la Bibliotecă.

Obiectiv finaciar: 5.000 de lei