CAUZE SEMIMARATON - Braila Science Festival

Suntem un grup de studenți și actuali elevi din Galați și Brăila cu experiență profesională (medicină, informatică, mecanică etc) și de voluntariat în STEM care a organizat în septembrie 2019 prima ediție a Brăila Science Festival – un festival de popularizare a științelor care a reunit într-o singură zi experimente și demonstrații din 5 materii (informatică, astronomie, biologie, chimie și fizică), 100 de voluntari și peste 500 de participanți (părinți, învățători și copii).

Proiectul Braila Science Festival urmărește să încurajeze transferul de experiență de la mentori (absolvenți de liceu, studenți în România și în străinătate) la actuali elevi și să dezvolte abilitățile de comunicare și teamwork ale elevilor. În plus, urmărește ca elevii să dezvolte abilități practice, predate sub forma de tutoriale, precum documentarea pentru un articol științific.

Beneficiarii festivalului organizat live, în primăvara 2021 sunt toți elevii din clasele 1-12 și grădiniță, din regiunea Galați-Brăila – obiectivul este să avem cel puțin 3000 de participanți. Beneficiarii activităților online de la începutul acestei toamne (interviuri cu profesioniști de top din diverse domenii și discuții despre subiecte STEM) vor fi elevii de liceu din regiunea Galați-Brăila – obiectivul este să avem cel puțin 5000 de participanți.

Obiectiv financiar: 8.000 de lei