Fundația Comunitară Galați

Fundația Comunitară Galați

Acoperiș pentru vecinii de la N6, scara 5, Galați

Status: Fundraising

Pe 29 octombrie, în Galați, o explozie a afectat viața a 12 familii care locuiau în blocul N6, scara 5 și scara 6, si un total de 86 de apartamente de la blocurile adiacente. Pentru a avea o șansă de a reda casele oamenilor, strângem bani pentru a face structura de rezistență a celor două scări din bloc.

[ Show more ]

25,240 RON

Sumă:

1

Galantomi:

147

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Pe 29 octombrie 2020, o explozie puternică din cauza unei acumulări de gaze a zguduit centrul orașului Galați. Un om nevinovat a decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite în urma deflagrației nimicitoare. Suflul exploziei a plecat de la unul dintre apartamentele situate la parterul imobilului şi s-a propagat violent, atât pe verticală, cât şi pe orizontală, pe o rază de cel puţin 500 de metri, afectând în total 86 de apartamente

10 apartamente de la blocul N6, scara 5 si 2 apartamente de la scara 6 au fost distruse în proporție de până la 80%. Cele 12 familii din acest bloc au nevoie de 70.000 lei - suma necesară punerii în siguranță a blocului.* Structura de rezistență a blocului a fost afectată, iar locatarii au fost evacuați, neștiind când se vor putea întoarce acasă. Asigurările obligatorii pe care le au familiile nu acoperă acest tip de accident, iar cele 12 familii cele mai afectate, de la scara 5 și 6 au venituri mici și medii cu care abia se descurcă, având în vedere că mulți trebuie să plătească acum o chirie sau alte cheltuieli cu relocarea.

Pentru acești oameni acasă nu mai este acasă, iar sărbătorile de iarnă vor fi îndurerate și lipsite de lumină.

Doar împreună îi putem ajuta ca anul viitor să-și petreacă sărbătorile de iarnă în locuințele lor alături de cei dragi. Doar împreună putem să-i ajutăm să se întoarcă acasă.

*Punerea in siguranta a scarii inseamna indepartarea molozului din camerele afectate si camasuirea peretilor afectati cu cadre metalice/lemn cu contravantuiri, montate de o parte si de alta a peretelui. Aceste cadre vor sustine, pe contur, si planseele avariate.