Centrul Generatii

Centrul Generații este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aducem împreună persoane aparținând mai multor generații și creăm cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc.

Aflat la editia a doua de implementare in judetul Galati, proiectul Generatii este gazduit in anul scolar 2019 - 2020 de centrul La Vale, apartinand de Fundatia Cuvantul Intrupat, si de Centrul de Zi Nicoresti al Fundatiei Bunul Samaritean. Copiii și tinerii beneficiari învață să respecte bătrânețea, găsesc în vârstnici căldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodată, învață din experiența și poveștile de viață ale seniorilor, sunt asistați la teme. Înconjurați de energia, vitalitatea și afecțiunea tinerilor, vârstnicii se simt mai puțin singuri și izolați, mai puțin marginalizați și neglijați de către cei din jur. Atunci când au posibilitatea să se implice și să contribuie la binele comunității în care trăiesc, când li se dă ocazia să își folosească abilitățile în folosul celor tineri și fără experiență, seniorii își recapătă respectul de sine și pofta de viață.   Copiii și tinerii primesc de la vârstnici afecțiunea și căldura care adesea le lipsesc în familie din cauza unor părinți prea ocupați sau chiar absenți.  

Contactul cu „bunicii adoptivi” și implicarea în activități intergeneraționale în cadrul comunității îi țin pe mulți tineri departe de probleme precum drogurile, delincvența juvenilă, absenteismul școlar. Totodată, tinerii se bucură adesea să afle povești de viață, să primească sfaturi și să găsească uneori în bătrânul din fața lor un model de viață sau un mentor.

Pentru desfasurarea activitatilor intergenerationale la centrul La Vale si Centrul de zi Nicoresti pe parcursul unui an scolar este necesara suma de 8.000 de euro. Fiecare din cele doua centre unde se desfasoara programul Generatii va beneficia de cate 4.000 de euro. Aceste sume vor fi alocate pentru activitati coordonate de voluntarii seniori in care copiii invata si isi dezvolta diferite abilitati. Atelierele se desfasoara saptamanal si au componenta practica, astfel incat beneficiarii invata de la seniori sa gateasca, sa lucreze tesaturi, afla din secretele gradinaritului sau isi exploreaza latura creativa prin pictura, teatru si canto. De asemenea, copiii vor merge impreuna cu seniorii in tabara de vara pentru o saptamana. De la lansarea proiectului in octombrie 2019 si pana acum am reusit sa mobilizam resurse financiare din comunitate in valore de 12.000 de lei, prin campania leru.ro si din evenimentul de impachetare a cadourilor desfasurat in centre comerciale, "Dar facut bine".

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

6

Suma:

710 RON

Evenimente fundraising

31 dec 2020

30 Day Smoke Free Challenge ~ 2020

In beneficiul: Centrul Generatii

Ești fumător și vrei să te lași, dar nu au găsit încă metoda sau motivația potrivită? Cum la început de an se fac mereu promisiuni pentru noul an, noi îți lansăm o provocare: rezistă să nu fumezi timp de 30 de zile pentru o cauză caritabilă.

710 RON

Suma:

1

Galantomi:
6 Donatii

Pagini fundraising

Ard calorii, nu țigări

Toți cei care mă cunosc știu relația mea... specială cu țigările. Mă mint că îmi place să fumez, deși știu bine că încerc din răsputer

4,000 RON Target
710 RON Suma
6 Donatii
17.75% Complete